1892
Ιδρύεται η επιχείρηση στον Πειραιά από τον Γεώργιο Κυπριώτη με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορεία υδραυλικών ειδών. Την ομόρρυθμη εταιρεία συνεχίζουν και επεκτείνουν τα παιδιά του Κωνσταντίνος, Αντώνιος και Δημήτριος Κυπριώτης.

1965
Μετατρέπεται η νομική μορφή της επιχείρησης σε ανώνυμη εταιρεία.

1986
Γεννιέται η ιδέα και αποφασίζεται ο διαχωρισμός και η δημιουργία μιας Νέας εταιρείας με την επωνυμία “Σ.Γ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.” με σκοπό το σχεδιασμό και τη διακόσμηση του μπάνιου με χειροποίητα και παραδοσιακά υλικά.

1991
Με την συμπλήρωση εκατό ετών παρουσίας στο χώρο, η τρίτη γενιά μεταφέρει την έδρα της Νέας εταιρείας στην Γλυφάδα. Με εμφανή διαχωρισμό ιδεών από τη γνωστή ψυχρή παρουσίαση των ειδών υγιεινής, στις μεγάλες εκθέσεις των εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων η Σ. Γ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. βασιζόμενη στις γνώσεις και τις ιδέες νέων ανθρώπων, σχεδιάζει με γούστο και με χρώμα, κλασσικά και παραδοσιακά μπάνια. Διαθέτοντας μια πολύ μεγάλη ποικιλία υλικών για το μπάνιο και όχι μόνο, η εταιρεία δίνει λύσεις στις παραδοσιακές κατασκευές.
Είναι σημαντικό ότι δικές σας ιδέες μπορούν εύκολα να υλοποιηθούν αφού η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει και να κατασκευάσει οποιοδήποτε έπιπλο μπάνιου θελήσετε, να ζωγραφίσει τις γούρνες, τις μπορντούρες και τα αξεσουάρ με τα σχέδια που εσείς θα προτείνετε, να πατινάρει τις βρύσες και τις απλίκες. Τέλος μια μεγάλη ποικιλία διακοσμητικών ειδών και παλαιών επίπλων θα καλύψει τις διακοσμητικές απαιτήσεις σας.